Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Poke med ponzumarinerad tonfisk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Poke bowl är en enkel rätt – både att laga och att älska. Här är en supersmarrig variant med tonfisk, mango och avokado.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g färsk tonfisk
  • 2 färska mango
  • 4 mogna avokado
  • 10 rädisor
  • 4 dl kokt sushiris
  • 2 dl cashewnötter
  • 3 dl kimchi (finns i asiatiska butiker)
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk inlagd ingefära

Ponzusoja:

  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 röd chili, urkärnad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl japansk soja

Sojamajonnäs:

  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk japansk soja

Till garnering:

  • körvel
  • vattenkrasse
  • 2 msk riven kokos, rostad
  • sesamfrön rostade, blanda gärna svarta och vita

Så här gör du

  1. Ponzusoja: Banka på roten av citrongräset för att få fram smaken. Hacka den tillsammans med skalad ingefära, chili och vitlök och blanda med citronsaft och soja.
  2. Tärna tonfisken i 1 centimeter stora kuber. Marinera fisken i ponzusojan i cirka 10 minuter.
  3. Tärna mango och avokado. Skiva rädisorna på mandolin eller rivjärn.
  4. Lägg det kokta sushiriset i skålar eller djupa tallrikar och fördela ut avokado, mango, cashewnötter, kimchi, rädisor, sockerärtor och inlagd ingefära i små högar över varje portion.
  5. Sojamajonnäs: Blanda majonnäsen med japansk soja. Spritsa eller klicka sojamajonnäsen i skålarna.
  6. Toppa med körvel, vattenkrasse, rostad kokos och en nypa sesamfrön.