Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Poke med ponzumarinerad tofu & kimchi

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Poke bowl är en enkel rätt – både att laga och att älska. Här är en vegetarisk variant med bland annat tofu, mango och avokado.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g tofu
  • 2 mango
  • 4 mogna avokado
  • 4 dl sushiris, kokt
  • 4 dl kimchi (gjord på salladslök, finns i asiatiska butiker)
  • 1 dl vattenkrasse
  • 2 dl rödkål
  • 10 rädisor
  • 4 dl cashewnötter, osaltade

Ponzusoja:

  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 röd chili, urkärnad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl japansk soja

Sojamajonnäs:

  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk japansk soja

Till garnering:

  • körvel
  • vattenkrasse
  • rostade sesamfrön, blanda gärna svarta och vita

Så här gör du

  1. Ponzusoja: Banka på roten av citrongräset för att få fram smaken. Hacka den tillsammans med skalad ingefära, chili och vitlök och blanda med citronsaft och soja.
  2. Tärna tofun i 1 centimeter stora kuber och marinera i ponzusojan i cirka 5 minuter.
  3. Tärna mango och avokado och skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin.
  4. Fördela riset i fyra skålar eller djupa tallrikar och lägg på ingredienserna snyggt, med den tofun överst.
  5. Sojamajonnäs: Blanda majonnäsen med japansk soja. Spritsa eller klicka sojamajonnäsen i skålarna.
  6. Toppa med körvel, vattenkrasse och rostade sesamfrön.