Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Poke med ceviche & misomajonnäs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Poke bowl är en enkel rätt – både att laga och att älska. Här är en variant med vit fisk och pilgrimsmusslor. Blanda gärna olika fiskar till cevichen eftersom det ger varierande smaker och fin färg.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g torsk, eller annan vit fisk
  • 3 pilgrimsmusslor
  • 1 gurka, skalad
  • 1 röd chili, urkärnad
  • 2 msk limejuice
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl rödkål
  • 4 dl rättika
  • 150 g sockerärtor
  • 10 rädisor
  • 5 dl majonnäs
  • 1 msk misopasta
  • 3 dl kokt sushiris
  • 4 msk sjögrässallad
  • 100 g enokisvamp (finns till exempel i asiatiska butiker)
  • ½ dl inlagd ingefära

Miri:

  • ½ dl vatten
  • ½ msk salt
  • 75 g socker
  • 1 dl risvinäger
  • ½ citron, saften

Till garnering:

  • dill
  • korianderblad
  • 1 dl hackad salladslök
  • 4 noriblad (sjögräsark, finns i asiatiska butiker)

Så här gör du

  1. Miri: Blanda ingredienserna och värm försiktigt upp på spisen. Låt svalna något.
  2. Tärna fisk, pilgrimsmusslor och gurka till 1 centimeter stora kuber.
  3. Blanda fisk, musslor och gurka med hackad chili, limejuice och olivolja och låt marinera i cirka fem minuter.
  4. Strimla rödkål och rättika smalt (svarva gärna den senare).
  5. Skiva sockerärtor och rädisor tunt.
  6. Blanda majonnäsen med misopastan, och smaksätt riset med mirin.
  7. Fördela risblandningen i fyra skålar eller djupa tallrikar och placera ut resten av ingredienserna snyggt, med cevichen överst.
  8. Klicka eller spritsa i misomajonnäs och garnera med dill, koriander, salladslök och rivna noriblad.