Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Poke bowl med picklad pumpa & zucchini

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En smarrig rätt som med fördel kan serveras i vackra skålar kring middagsbordet.

Tips: förbered alla ingredienser på förhand, så går rätten att bygga ihop på nolltid.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gurka
  • 4 avokado
  • 10 rädisor
  • 1 zucchini
  • 4 dl kokt sushiris
  • ½ rättika
  • 100 enokisvamp (finns till exempel i asiatiska butiker) eller champinjoner
  • 2 dl sjögrässallad (finns till exempel i asiatiska butiker)

Picklad pumpa:

  • ½ butternutpumpa
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten

Nam jim-dressing:

  • 2 dl salta jordnötter
  • 1 grön chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk limesaft (motsvarar 1 stor lime)
  • 1 ½ msk råsocker
  • 1 tsk fisksås

Till garnering:

  • korianderblad
  • 4 dl jordnötter, saltade

Så här gör du

  1. Nam jim-dressing: Hacka jordnötter, chili och koriander. Blanda med övriga ingredienser till dressingen.
  2. Picklad pumpa: Skala och skiva pumpan tunt för hand eller på mandolin. Koka upp lagen på ättika, socker och vatten och slå den över den skivade pumpan. Låt svalna.
  3. Grilla gurkan och den skalade avokadon på hög värme i ugnen, panna eller med brännare tills de blir ”sotade” och tärna dem sedan.
  4. Skiva rädisorna tunt och zucchinin på längden.
  5. Blanda riset med Nam jim-dressingen och fördela i fyra skålar eller djupa tallrikar.
  6. Fördela resten av ingredienserna i små högar över varje portion. Knip ihop den tunna pumpan till små vackra rosetter och placera i skålen.
  7. Garnera med jordnötter och koriander.