Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pocherat ägg – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Att pochera ägg är enkelt. Här är en av de vanligaste metoderna och gör man det i lugnt tempo kan du snart njuta av ägg i en lite lyxigare variant.

Läs också: Torsk med pocherat ägg och räksås

Ingredienser

4 ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 msk ättika
  • 1 ⁄2 msk salt
  • 1 skål med kallt vatten med is

Så här gör du

  1. Koka upp vattnet, ättikan och saltet.
  2. Knäck äggen ett och ett i en kaffekopp och häll försiktigt ner i vattnet. Sänk värmen lite och sjud ägget i cirka 3 minuter. Vänd på ägget efter halva tiden.
  3. Lyft upp äggen med en hål- slev och lägg dem i isvattnet. Om du vill äta äggen varma räcker det att doppa ner dem i isvattnet.