Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pocherat ägg på surdeg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Javisst, det är lite enkelt. Men jag vill ändå uppmana till att göra denna goda frukostsmörgås! Att pochera är lite trixigt. Men det behöver inte vara perfekt.
Jag brukar tänka på Nigella Lawson när jag gör detta. Hon har sagt att ägg, segt vitt bröd och salt är hennes standardfrukost!

Ingredienser

1 portion
  • 1 ägg
  • 1 Skiva surdegsbröd
  • 1 msk Vinäger
  • Flingsalt
  • Smör

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och vinäger.
  2. Knäck ägget i en kaffekopp. Ta ner värmen på vattnet så att det sjuder.
  3. Ta en visp eller sked och snurra den i vattnet. I virveln som bildas släpper du ner ägget försiktigt.
  4. Koka i 3-4 minuter, beroende på äggets storlek.
  5. Ta upp med hålslev. Lägg på en rostad skiva surdegsbröd. Strö över flingsalt. Klart!