Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pocherat ägg – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Pocherat ägg – recept

Pocherat ägg är enklare att göra en många tror. Här är den lättaste metoden att pochera ägg på och måltiden blir genast lite festligare. Ett recept som du enkelt gör och lägger på minnet.
Lycka till!

Läs också: Så pocherar du 12 ägg på samma gång
Läs också: Halloumi med pocherat ägg

Ingredienser

4 ägg
  • 4 ägg
  • Ättikslag
  • 1 1 ⁄2 dl ättika 1 1⁄2 dl vatten
  • Kokvatten

Så här gör du

  1. l vatten 1⁄2 msk salt
  2. Blanda ättikan och vattnet.
  3. Knäck i äggen med jämna mellanrum i ättikslagen. Låt ligga i 5 minuter.
  4. Häll i både äggen och lagen i vattnet och sjud i cirka 3 minuter. Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem i isvattnet.
Du kanske även gillar