Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plommonmarmelad med vitt vin och vanilj

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2-3 burkar
  • 1 ,5 kg mogna plommon
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kg syltsocker (1 paket)
  • 1 vaniljstång

Så här gör du

  1. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Ta hjälp av en potatisskalare om skalen inte lossnar av sig självt. Skär dem i små bitar och lägg i en rymlig kastrull.
  2. Tillsätt vinet, blanda om och låt sjuda under lock i 3-4 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2-3 minuter på medelhög värme. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner dem i koket tillsammans med den urskrapade stången och rör om.
  3. Skumma väl och häll sedan upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara burkarna svalt.