Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plättar med vispgrädde & chokladnötkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En perfekt LCHF-dessert. Att göra nötsmör är inte svårt. Rör man sedan ned lite mörk choklad och kokosolja så blir det smarrig chokladnötkräm. Gott att toppa frasiga mandelmjölsplättar med.

Ingredienser

4 PORTIONER

Plättar

  • 6 ägg
  • 2 msk kokosolja, smält
  • 5 msk kokosmjöl
  • 1 krm salt
  • 2 1 ⁄2 dl mandelmjöl
  • smör till stekning

Chokladnötkräm

  • 2 1 ⁄2 dl hasselnötter, rostade
  • 2 msk kokosolja
  • 100 g mörk choklad

Tillbehör

  • grädde, vispad
  • valfria bär

Så här gör du

  1. Plättar: Vispa ihop ägg och smält kokosolja.
  2. Vispa ned kokosmjöl, salt och mandelmjöl. Vispa smeten slät och stek plättarna i smör.
  3. Chokladnötkräm: Mixa hasselnötter till mjöl i en mixer som sedan blir smör när du kört det ett par minuter. Hetta upp kokosoljan och riv ned chokladen i oljan och rör ihop till en slät kräm och blanda sedan med hasselnötssmöret. Förvara svalt det som inte går åt till plättarna.
  4. Servera plättarna med chokladnötkrämen, valfria bär och vispad grädde.