Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizzabotten på blomkål – Paleo

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Sugen på att fylla lunchlådan med pizza utan att hamna i paltkoma? Testa detta recept på pizzadeg baserad på blomkål – överraskande gott!

Ingredienser

2 pizzor
  • 1 st blomkålshuvud (ca 400g)
  • 2 st äggvitor
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 msk krossade linfrön
  • kokosolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 220°C. Kör blomkålen i matberedaren tills hela huvudet blir till smulor. Försök krama ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Blanda ägg, fiberhusk och linfrön med blomkålen. Rör runt ordentligt.
  3. Fördela halva smeten på varsitt smort bakplåtspapper (använd gärna kokosolja). Använd händerna för att trycka ut smeten på plåten till en tunn pizzabotten.
  4. Tillaga dina pizzabottnar utan tillbehör i ugnen i ca 15-20 minuter beroende på tjocklek.
  5. Ta ut, välj din topping och in i ugnen igen. Färdigt!
1 kommentar om "Pizzabotten på blomkål – Paleo"