Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza med skaldjur


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Denna pizzadeg är mer mättande än den traditionella. Bli därför inte nervös om pizzan ser lite liten ut. Osten och mandelmjölet mättar mycket mer än vitt mjöl. Variera toppingen efter tycke och smak.

Ingredienser

3 portioner

  • 5 dl mandelmjöl

  • 1 tsk fiberhusk

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 1/2 dl vatten

  • 1 ägg

  • 2 dl riven ost (till pizzadegen)

  • 1 liten gul lök

  • smör eller kokosolja att steka i

  • krossade tomater

  • 300 g räkor med skal

  • 1 burk rökta musslor
  • 
3 dl riven ost (till toppingen)

  • 2 mozzarella

  • basilikablad
  • 
70 g rucola

  • 1 liten burk urkärnade svarta oliver


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 
Blanda mandelmjöl, fiberhusk och bakpulver. Rör ner vatten, ägg och riven ost. Låt svälla i tio minuter.

  3. Bred ut degen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Gör antingen en stor eller flera små. Grädda i ugnen tio minuter.

  4. Hacka löken och fräs i smör eller kokosolja. Tillsätt krossade tomater och låt det puttra en stund. Mixa såsen med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.

  5. Bred ut tomatsåsen och strö över den rivna osten. Skiva mozzarellan och fördela på pizzan. Grädda ytterligare tio minuter.
  6. 
Skala räkorna och lägg dem på den nygräddade pizzan tillsammans med oliver, basilikablad och rucolasallad.