Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza med rödlök, mozzarella och ruccola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Lättlagad pizza med härlig smak av mild rödlök och och krämig mozzarella.

Recept: Alexandra Zazzi

Ingredienser

4 portioner

Deg

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 5 dl vetemjöl, special
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Sås

  • 2 dl passerade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Topping

  • 2 dl riven mozzarella
  • 1/2 liten rödlök i ringar
  • ruccola

Så här gör du

  1. Blanda ut jästen med lite av vattnet. Rör sedan samman med resten­ av vattnet, mjölet, oljan och saltet, gärna i minst 10 minuter i en matberedare eller för hand.
  2. Låt jäsa 45 minuter på dragfritt ställe under duk.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman­ ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.­ Kavla ut degen och lägg i långpanna, bred över tomatsås, strö över mozzarella­ och rödlöksringar.
  4. Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills det fått färg på kanterna. Vid servering­ lägg ut rucola och annat gott du önskar på toppen av pizzan.