Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza med chorizo & grillad aubergine

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Hett och gott! Bjud på pizzor med lite sting. Toppa med kryddiga chorizokorvar och het chili. Festligt och gott till fredagsmyset!

Ingredienser

2 stora pizzor

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 3 ¾ dl vatten, ljummet
  • 3 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 9–9 ½ dl vetemjöl special
  • cirka 6–7 dl neutral olja till fritering, till exempel raps- eller majsolja

Topping

  • 1 aubergine
  • oliv- eller rapsolja till grillning
  • 3 chorizo
  • 3 dl pizzasås
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 100 g riven pizzaost
  • 2 färska, röda chili
  • flingsalt
  • oregano

Så här gör du

  1. Pizzadeg: Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet och tillsätt oljan och saltet. Arbeta in lite av mjölet i taget. När degen känns smidig och släpper från kanterna är den färdig. Spara lite av mjölet till utbakning.
  2. Sätt plastfilm över bunken och låt degen jäsa i rums­ temperatur i 30 minuter.
  3. Förbered under tiden toppingen och sätt ugnen på 250 grader.
  4. Topping: Skiva auberginen i centimetertjocka skivor och pensla med olja. Grilla auberginen på båda sidor på grillen eller i en grillpanna. Grilla eller stek korvarna och skiva upp dem.
  5. Dela upp pizzadegen i två bitar. Kavla ut varje bit i en rektangel, cirka ½-1 centimeter tjock. Lägg pizzabottnarna på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Bred ut pizzasås, lägg på auberginen. Skiva tomaterna och rödlöken och lägg på. Lägg på korvskivorna och strö över osten. Skär chilin i tunna ringar och lägg över pizzorna.
  7. Grädda pizzorna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Håll koll på pizzorna under tiden. Strö över flingsalt och garnera med oregano.