Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pitabröd med rostade pumpa- och chiafrön

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Mjuka pitabröd med knapriga frön. Bröden går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

6 stycken
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1/2 msk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 11-12 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 msk chiafrön

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten (37 grader) och lös upp jästen.
  2. Tillsätt salt, strösocker och olivolja. Häll i vetemjölet, lite i taget.
  3. Arbeta degen i 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220 grader. Dela degen i 6 bitar och forma varje del till en halvcentimeters tjocka, runda och platta bullar. Pensla med uppvispat ägg och fördela frön ovanpå.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under en bakduk.