Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pitabröd med het tonfiskröra och morotssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Pitabröd är tacksamma att fylla och ta med. Här med en het tonfiskröra. Morotssalladen bjuder på en fräsch knaprighet.

Ingredienser

4 portioner

Tonfiskröra:

  • 2 tonfiskfilé i olja
  • 2 st små rödlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk mild ajvar relish, (på burk)
  • 1,5 dl crème fraiche
  • tabasco, enligt tycke och smak
  • salt och svartpeppar

Morotssallad:

  • 175 g morot, skalad
  • 0,5 st spansk peppar
  • citron, skal och saft från
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • flingsalt och svartpeppar

Till servering:

  • 4 st pitabröd
  • ajvar relish

Så här gör du

  1. Häll av oljan från tonfisken och mosa fisken i en bunke. Hacka rödlök och vitlök fint och blanda ner i bunken tillsammans med ajvar relish och crème fraiche. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.
  2. Riv moroten grovt, finhacka den spanska pepparn. Lägg alla ingredienser till salladen i en rymlig skål och blanda noga. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm upp pitabröden försiktigt så att de blir mjukare. Fyll med tonfiskröran och morotssalladen. Toppa eventuellt med lite mer ajvar relish.