Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pistaschpavlova med hallongrädde


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

En pavlova är alltid lika omtyckt. Marängen kan du baka ett par dagar i förväg och förvara i rumstemperatur.


Ingredienser

10 bitar


Botten:


  • 4 äggvitor

  • 2 dl strösocker

  • 1 tsk ättikssprit

  • 1 msk majsstärkelse

  • 2 dl grovhackade pistaschnötter


Fyllning:


  • 5 dl vispgrädde

  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 
cirka 6 dl hallon

  • rivet skal av 2 stora lime


Garnering:


  • hallon


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 140 grader. Rita en rundel på ett bakplåtspapper, 26-28 centimeter i diameter. Smörj och mjöla rundeln.

  2. Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock, seg och blank. Vänd försiktigt ner ättikssprit, majsstärkelse och pistaschnötter.

  3. Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt marängen eftertorka i ugnen minst 3 timmar, men gärna över ­natten.

  4. Fyllningen: Vispa grädden med vaniljsockret till ett mjukt skum. Blanda i hallonen och vispa till ett stadigt skum så att bären ­fördelas jämnt i grädden. Vänd ner limeskalet.

  5. Bred grädden över bottnen precis vid servering och toppa med hallon.