Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pistagepanerade lammracks med rosmarinchips

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Lamm på det godaste, italienska sättet. Smakerna kommer få dig att tappa fotfästet!

Ingredienser

4 personer

Lammracks

  • 16 lammracks
  • 1 ägg
  • 25 g smör
  • 1-2 msk olivolja

Marinad

  • 2 dl vitt vin
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 ⁄2 tsk torkad timjan
  • 1 ⁄2 tsk rosmarin
  • 1 citron, rivet skal
  • salt och svartpeppar

Panering

  • ca 1 dl ströbröd
  • 1 1 ⁄2 msk färskriven pecorino
  • 80 g pistagenötter, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin

Rosmarinchips

  • 800 g potatis, tvättad
  • ca 1 msk rosmarin, torkad
  • olivolja

Så här gör du

  1. Rör ihop marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Låt lammracksen marinera i kylskåp i ca 1 timme. Blanda under tiden paneringen: ströbröd, pecorino, nötter och kryddor.
  2. Vispa upp en äggvita till paneringen.
  3. Smör en ugnsplåt med olivolja. Skär sedan tunna skivor, ca 2-3 mm, av den tvättade potatisen, använd kniv eller mandolin.
  4. Sprid sedan ut potatisen på plåten, lägg den omlott och toppa med torkad rosmarin och olivolja. Låt rosta i ugnen på 150 grader. Plocka ut när Ni vill äta dom, kolla till dem efter ca 8 minuter och bestämt själva om de ska vara mjuka eller kripsiga beroende på när Ni tar ut dem.
  5. Förbered lammracksen. Häll av marinaden, och torka noga av racksen med hushållspapper. Doppa dem först i äggvitan och sedan i paneringen.
  6. Hetta upp smör och olivolja i en stor stekpanna och stek racksen tills de fått en fin stekyta, sänk värmen och stek dem sedan i ca 3 minuter på varje sida, tills de är välstekta men lätt rosa inuti.
  7. Servera med potatisen.