Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pirog med krämig färsfyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Frukost, Lunch, mellis eller middag. Ja, piroger fungerar till det mesta.

Smidigt att ha i frysen, barnen kan fylla dem med sådant de gillar och de är perfekta till höstens och vinterns utflykter både i skog och skidbacke!

Ingredienser

1 10 stora piroger

Pirogdeg, också perfekt som pizzadeg!

  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 3 msk riktigt god olivolja
  • 2 tsk salt
  • Ca14 dl vetemjöl special

Färsfyllning

  • 600 g blandfärs
  • 250 g färska skivade champinjoner
  • 2 st Mellanstora gula lökar,finhackade
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk torkad oregano
  • 300 g Klyftade cocktailtomater
  • 200 g Crème cheese
  • Salt , vitpeppar och svart svartpeppar

Så här gör du

  1. Rör ihop jäst och vatten. Tillsätt övriga ingredienser och knåda ordentligt. Använder du maskin så knåda ca 10 minuter. Pudra över mjöl på degen och sätt på plastfolie, låt jäsa cirka 1 timme eller tills dubbel storlek.
  2. Fyllningen: Stek upp färsen. När den nästan är färdig lägger du i kryddor, lök, vitlök, tomathack och svamp. Glöm inte smaka av med salt och ordentligt med svartpeppar! Då allt är färdigstekt låter du det svalna en aning innan du rör ner creme cheese.
  3. Degen kavlar du ut så tunt du kan och skär antingen ut runda eller kvadratiska bitar. Lägg på en rejäl sked av färsen och nip samman pirogerna ordentligt i kanterna. Låt dem jäsa cirka 30 minuter och innan du sätter in dem i ugnen spraya på vatten och strö över mjöl!
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills dem fått fin färg! Servera med en dressing, sallad eller bara ät dem som de är!