Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pimm’s bärsallad med vaniljglass


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En näpen dessert med en smakrik lag av engelsmännens sommarfavorit, Pimm’s.
 1. Blanda bären försiktigt i en skål. Koka upp sockerlagen och låt den svalna. Blanda avsvalnad lag med Pimm’s, körsbärsvin eller citronsaft och slå detta över frukten. Ställ in i kylen minst en timme.
 2. Skopa upp glass och lägg i mitten på små, djupa tallrikar, skeda frukt och lag runtom och dekorera med små, ätbara blommor och blad.

Ingredienser

4 portioner

  • 100 g hallon

  • 100 g jordgubbar

  • 100 g björnbär

  • 100 g röda vinbär

  • 1/2 dl Pimm's, eller 1/2 dl körsbärsvin eller saften av 1/2 citron

  • vaniljglass


Sockerlag:


  • 1/2 dl vatten
  • 
1/2 dl socker


Garnering:


  • ätbara blommor

  • citronmeliss

  • mynta


Så här gör du