Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pilgrimsmusslor med sparris&svamp risotto

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3 st schallotenlökar
  • 1 st vitlöksklyta
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • 4 dl aborioris
  • 2-3 dl vitt vin
  • 1 dl riven parmesanost
  • 6 st championjoner
  • salt
  • peppar
  • 12 st grön sparris
  • 1 tsk olja

Pilgrimsmusslor

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • olja att steka i
  • smör att steka i
  • flingsalt

Granering

  • 12 st grön sparrisknoppar
  • kräftstjärtar

Så här gör du

  1. Hacka schalottenlök och vitlök fint och fräs på låg värme i olivolja i en kastrull tills att löken blivit mjuk och glansig. Medan löken steks skär av knopparna på sparrisen och spar till granering. Skär resten av sparris i mindre bitar
  2. Lös buljongtärningarna i hett vatten
  3. Häll i riset i kastrullen och tillsätt lite i vin i taget, så att vätskan är i nivån med riset. När vinet har kokat in tillsätt mer vin och gör samma sak. Tänkt på att röra om i risotton ofta och tillred på låg värme
  4. När vinet är inkokat gör samma sak med buljongen. Tillsätt även i och champinjonerna och sparrisbitarna
  5. Smaksätt med salt och peppar. När all buljong är tillsatt häll ner parmesan och rör om tills den smält
  6. Skölj av pilgrimsmusslorna och ta bort muskeln. Låt torka av på hushållspapper
  7. Häll i olja och smör i en stekpanna. När smöret tystnat lägg i pilgrimsmusslorna och strö över flingsalt.
  8. Stek högst 1 minut på varje sida och lägg sedan av musslorna på hushållspapper.
  9. Servera risotton med pilgrimsmusslor och granera gärna med kräftstjärtar