Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pilgrimsmusslor med sparris och avokado

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En lätt och läcker förrätt

Ingredienser

2 portioner
  • 
100 g pilgrimsmusslor

  • salt och nymald svartpeppar
  • smör att steka i

Avokadokräm

  • 
1 avokado
  • 3 msk crème fraiche
  • 
1 msk citronsaft
  • salt och nymald svartpeppar

Sparris

  • 
½ bunt grön sparris
  • 
1 nypa flingsalt
  • olivolja och smör till stekning

Så här gör du

  1. Mixa avokado, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen i en plastad skål.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek sparrisen. Låt sparrisen behålla en kärna. Salta.
  3. Stek musslorna i smör på hög värme. Bara en halv minut på varje sida!
  4. Lägg upp musslor och sparris tillsammans med avokadokrämen. Servera genast!