Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picnicgryta med mango chutney & cashewnötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Picnicgryta med mango chutney & cashewnötter
THOMAS CARLéN

Färgglad gryta som passar perfekt för den lyxiga middagen.

Ingredienser

6 portioner
  • cirka 1 kg benfri picnicbog eller fläskkarré
  • 2 msk smör
  • salt, peppar
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 ⁄2 dl kycklingfond
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk mild mango chutney, 350 g
  • 1 purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk vetemjöl eller majsstärkelse

Garnera med

  • 2 dl rostade cashewnötter

Servera med

  • kokt ris
  • sallad med orange paprika

Så här gör du

  1. Skär köttet i tärningar, 3 × 3 centi­ meter. Bryn köttet, i omgångar, i en stekpanna på hög värme i olja och smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Skölj ur stekpannan med kokande vatten efter varje stekomgång och häll skyn i grytan.
  2. Tillsätt kycklingfond, ingefära och mango chutney. Låt grytan sjuda under lock, cirka 1 timme.
  3. Ansa, dela, skölj och skär purjolöken i sneda skivor och rör ner i grytan.
  4. Vispa samman grädde och vetemjöl och rör ner i grytan. Rör om och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Grytan kan förberedas helt, kylas och eventuellt frysas in i plastlådor med lock. Tina och värm upp i gryta. Garnera med cashewnötter. Servera med kokt ris och sallad med paprika.
Du kanske även gillar