Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picklad smålök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Små kryddstarka lökar som passar bra till rostbiff eller som pickles.

Ingredienser

1 sats
  • 500 g små gula steklökar
  • 0,5 st röd paprika

Lagen:

  • 2,5 dl ättikssprit 12 procent
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 10 st hela kryddnejlikor
  • 1 st kanelstång
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk rosmarin

Så här gör du

  1. Koka löken i vatten med skalen kvar några minuter. Spola lökarna med kallt vatten och dra av skalen. Skölj och strimla paprikan tunt.
  2. Koka alla ingredienser till lagen på svag värme under lock cirka 5 minuter. Låt lagen svalna något.
  3. Varva de skalade hela lökarna och paprikastrimlor i en väl rengjord burk.
  4. Slå över den ljumma lagen, den ska täcka lökarna. Sätt på lock och förvara i kylen.
  5. Lökarna är färdiga att ätas efter cirka en vecka.