Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picklad rabarber

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Otroligt fräscht tillbehör till sallad eller grillat. Både kött och grönsaker får en boost av denna syrliga goding!

Ingredienser

1 burk
  • 5 dl hackad eller hyvlad rabarber
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 2 msk honung
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 4 st piri-piri, om du vill ha lite malle i!

Så här gör du

  1. Lägg rabarbern i en burk, gärna en med patentlock.
  2. Koka samman alla de övriga ingredienserna till lagen på låg värme. Låt svalna.
  3. Häll lagen över rabarbern, låt stå i minst 30 min. Håller läääänge i kylen, var bara noga med rena bestick när du använder den.
2 kommentarer om "Picklad rabarber"
  • Kompis0605
    Kompis0605

    Det måste jag testa,låter jättesmarrigt. Hör av mig när rabarberna har vuxit upp.😉😉

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kompis0605

      Härligt, det ser vi fram emot! 😀

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök