Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picklad lök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 473 st har redan röstat

Alla måste veta hur man picklar lök (och annat för den delen). Det är ett så galet bra tillbehör till typ allt. Det här är ett recept på helt vanlig 1-2-3 lag. Kanske det lättaste sättet.

Ingredienser

1 burk
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar

Så här gör du

  1. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen en timme.
8 kommentarer om "Picklad lök"
  • Gudny Thorisdottir
    Gudny Thorisdottir

    Blev lite väl surbeskt! Jag undrar om det inte ska vara ättikssprit 12% i stället för ättika24%?

  • Susanna Hedebro
    Susanna Hedebro

    Alldeles för mycket socker, räcker med betydligt mindre, och en halv tesked salt. Det är balansen mellan ingredienserna som är grejen. Klart ska det vara 12%.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Susanna Hedebro

      Hej Susanna, tack för din kommentar. Visst kan man anpassa förhållandet mellan salt och sött efter smak, bra poäng. Vänliga hälsningar, Mitt kök-redaktionen

  • Lisa Nordin
    lisanordina

    Bra recept! Va jättegott både efter en stund i kylen och några dagar efteråt! 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till lisanordina

      Hej Lisa, vad roligt att höra att du gillar receptet! Bästa hälsningar, Mitt kök-redaktionen

  • dessan71
    dessan71

    Det finns faktiska begrepp för att undvika missförstånd.
    Ättika = 24 %
    Ättiksprit = 12%