Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pestosill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Pestosill
Wolfgang Kleinschmidt

Jag är mycket förtjust i pesto. En dag fick jag för mig att göra denna pestosill. Den blev mycket lyckad.

Ingredienser

6 portioner
  • 1 burk 5-minuterssill, 420 g

Pesto:

  • 1 st kruka basilika
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1 st parmesanost, fint riven
  • 50 g pinjenötter, cirka, rostade
  • 1 dl olivolja, cirka
  • salt och nymalen svartpeppar

Till garnering:

  • basilikablad och, rostade pinjenötter

Så här gör du

  1. Låt sillbitarna rinna av i ett durkslag och dela dem sedan i mindre bitar.
  2. Gör peston i en mixer. Kör basilika, hackad vitlök, riven parmesanost med lite olja. Tillsätt mer olja efter hand.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna och blanda till sist ner dem i peston. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Blanda samman sillbitarna och peston. Garnera med extra basilika och lite rostade pinjenötter.
Du kanske även gillar