Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pestomusslor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Pestomusslor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Läckra musslor i fiskbuljong, vispgrädde och persilja. Gott att äta med vitlöksbröd bakat på LCHF-vis, se recept här.

Ingredienser

2 portioner

Pestomusslor

  • 1 kg musslor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad persilja
  • 2-3 msk pesto
  • salt
  • svartpeppar, malen

Till garnering

  • basilika
  • persilja

Så här gör du

  1. Skölj och ansa musslorna, ta bort de som är trasiga och öppna.
  2. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs löken och vitlöken i smör i en stor kastrull eller gryta.
  3. Häll på fiskbuljongen. Koka upp och lägg i musslorna. Sätt på ett lock och koka ett par minuter tills musslorna öppnat sig.
  4. Sila av och koka ner vätskan i cirka 5 minuter.
  5. Vispa i grädden. Rör i persiljan och peston och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp musslor och sås i skålar och garnera med basilika och persilja.
Du kanske även gillar