Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pestolax med ugnsrostade grönsaker


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ta en titt på mittkok.se om du vill göra din egen pesto!

Ingredienser

4 portioner

  • 600-800 g laxfilé

  • 4-5 msk pesto

  • 4 msk pinjenötter


Ugnsrostade grönsaker:


  • 1 rödlök

  • 1 zucchini

  • 1 aubergine

  • 1 röd paprika

  • 2 morötter

  • 1 fänkål

  • 2 tsk smör

  • rapsolja till plåten
  • 
flingsalt och grovmalen svartpeppar

  • 2 msk olivolja

  • 2-3 vitlökar
  • 
eventuellt färska örter


Så här gör du

  1. Värm ugnen till 250 grader. Skölj och ansa grönsakerna. Skär i större tärningar.

  2. Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker på ena halvan i den. Pressa över vitlök och ringla lite rapsolja över. Lägg laxen på andra halvan i långpannan.

  3. Bred över pesto och strö över pinjenötter.

  4. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla olivoljan över grönsakerna före servering. Strö över hackade färska örter.