Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparrotssill med färsk dill

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Pepparrotssill med färsk dill
Foto: Eva Hildén Smith

Smaka av sillsåsen med peppar­roten till önskad styrka och smak.

Ingredienser

8 portioner
  • 2 dl smetana
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • nymalen vitpeppar
  • 5-6 filéer av 5-minuterssill
  • 1-2 msk pepparrot, färskriven eller på burk

Till garnering:

  • 1 msk finhackad, färsk dill

Så här gör du

  1. Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaka av med citronsaft och peppar. Vänd ner sillen.
  2. Låt stå övertäckt och kallt 3-4 timmar, gärna över natten.
  3. Lägg i en burk eller skål. Toppa med hackad dill.
Du kanske även gillar