Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparrotsbakad lax med broccolisallad

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Enkelt, gott, nyttigt och går på 15 min att göra.

Ingredienser

2 portioner
  • 2 st Laxfileér
  • 1 st Broccoli
  • 1 st Rödlök
  • 10 st Coctailtomater
  • 1 dl Valnötter
  • 2 msk Sherryvinäger
  • 1 msk Honung
  • 1 msk Riven ingefära
  • 2 tsk pepparrot på burk
  • Salt & Peppar
  • Halv citron till servering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Bred pepparrot över laxbitarna och salta lätt. Baka i ca 12 min. Dela broccolin, hacka löken och dela tomaterna. Värm en panna med olivolja och tillsätt först löken, sen broccolin och sist tomaterna. Smaka av med ingefära, vinäger, honung och salt & peppar. Vid servering strö över valnötterna.