Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparkaksgranola – recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Populär granola, här i jul­tappning. Gott till vilken yoghurt som helst, även vispad grädde, kokosgrädde eller glass. Brukar alltid gå hem!

Recept av Fanny Lindkvist, lesscarbs.se

Ingredienser

5 dl granola
  • 1 äggvita
  • 50 g sötmandel
  • 50 g hasselnötter
  • 20 g skalade sesamfrön
  • 50 g normalsaltat smör
  • 70 g mandelmjöl (lite drygt 1,5 dl)
  • 70 g kokosflingor (lite drygt 1,5 dl)
  • 1 ,5­-2 msk pepparkakskrydda
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitan bubblig.
  3. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade nötterna grovt.
  4. Fördela ner smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande och du kan forma en stor klump av allting.
  5. Smula sedan ”klumpen” grovt över en plåt.
  6. Grädda cirka 15-­20 minuter. Rör runt försiktigt var tredje minut. Rör du för mycket kommer det bara bli smulor kvar på plåten, och jag älskar stora bitar.
  7. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns.
  8. Förvaras allra bäst i tätslutande burk i kylskåpet.
2 kommentarer om "Pepparkaksgranola – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Fanny Lindkvist

      Hej Fanny, och tack för dina härliga recept. Alla recept som publicerats i någon av Expressens magasin, som LCHF-magasinet där dina recept varit med, hamnar på Mitt kök, och per automatik under Mitt köks profil om receptmakaren saknar profil. Det vore därför jätteroligt om du vill skapa en profil här hos oss så kan vi lägga in dina recept under din profil.
      Tack än en gång för goda recept. Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen.