Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

PENNE RIGATE MED FÄRGSTARKA GRÖNSAKER

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En fräsch Penne Rigate med färgstarka grönsaker, toppad med basilika.

Ingredienser

4 portioner
  • Barilla Penne Rigate 400 g
  • Aubergine 200 g
  • Zucchini 200 g
  • Röd paprika 100 g
  • Lök 1/2
  • Olivolja (extra jungfru) 4 msk
  • Salt
  • Färsk basilika 5 dl
  • Vitpeppar
  • Mosad pumpa 150 g
  • Nypa kanel 1
  • Muskot

Så här gör du

  1. Tärna aubergin, zucchini och paprika.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna, tillsätt finhackad lök och grönsakerna. Smaka av med salt och vitpeppar. Se till att grönsakerna behåller sin krispighet.
  3. Skär pumpan i bitar och koka i 15–20 minuter tills den är mjuk. Tillsätt lite kokvatten och passera pumpaköttet (eller kör det i matberedare) så att det får en mjuk och krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar, kanel och muskot. Ställ åt sidan.
  4. Koka Penne Rigate al dente i rikligt med saltat vatten. Låt rinna av och blanda ner i stekpannan med de tärnade grönsakerna.
  5. Lägg upp på tallrikar med pumpasåsen i botten och den färgglada pastan i mitten. Garnera med blad av färsk basilika.