Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Penne all’arrabbiata Calabrese

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat
Penne all’arrabbiata Calabrese

Arrabbiata betyder “arg” på Italienska, och precis som namnet antyder är det en sås med chili! Man kan även göra den “all’incazzate” som betyder mycket arg! Men vi håller oss till bara “arg” i detta receptet.

Såsen härstammar från Kalabrien där stark mat är ett måste. I Kalabrien har man ‘nduja i nästan all mat, det är en stark bredbar typ av salami. Jag anser att denna ingrediens måste vara med, den går att hitta i vilken delikatessbutik som helst.

Ingredienser

4 portioner

Serveras med:

  • 500 g Penne rigate pasta
  • 80 g Pecorino romano ost
  • Salt & peppar
  • Hackad persilja

Såsen:

  • 50 ml Olivolja
  • 3 st Vitlöksklyftor (finhackade)
  • 60 g 'Nduja
  • 400 g Krossade tomater

Så här gör du

  1. Hetta upp oljan och fräs snabbt vitlöken och 'ndujan.
  2. Addera krossade tomater och koka försiktigt i 10 min tills såsen reducerat lite.
  3. Under tiden som såsen puttrar, koka pastan al dente i saltat vatten.
  4. Häll av pastan i släng den i såspannan, rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera rykande varmt med nyriven pecorino och hackad färsk persilja.
Du kanske även gillar