Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova med lemon curd, yoghurt och jordgubbar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Gör gärna marängbotten i god tid, den håller sig 2-3 dagar i rumstemperatur. Förvara marängen övertäckt med till exempel bakplåtspapper.

Ingredienser

5 portioner
  • 3 äggvitor, kylskåpskalla
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Kräm:

  • 4 dl tjock yoghurt, till exempel rysk eller turkisk
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl lemon curd på burk

Till garnering:

  • 1 ask jordgubbar, ½ liter
  • ekologiskt odlad jordgubbsplanta med blommor
  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt hälften av sockret och vispa 1 minut. Vispa i resten av sockret, 2 msk i taget och vispa cirka 30 sekunder varje gång sockret tillsätts. Vispa i vinägern.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper och rita en ring 20-22 centimeter i diameter. Lägg på och bred ut marängen till en rundel, så att det formas en lite högre kant runtom.
  3. Sätt plåten på nedersta falsen i ugnen, sänk temperaturen till 100º. Grädda pavlovan cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
  4. Häll yoghurten i en bunke. Blanda i siktat florsocker.
  5. Lägg marängbotten på ett fat. Fyll med lemon curd och toppa med yoghurten.
  6. Garnera med jordgubbar, jordgubbsblommor och blad. Sikta över florsocker.