Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova med hjortron

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Marängbotten, honungsvispad grädde och hjortron är allt som behövs för en ljuvlig tårta.

Ingredienser

6-8 bitar

Botten

  • 7 äggvitor
  • 5 dl strösocker

Till ihopsättning

  • 5 dl vispgrädde
  • 3 msk flytande honung
  • 2 dl hjortron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
  3. Klicka ut smeten som en rundel på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i minst en timme, gärna över natten.
  4. Vispa grädden och tillsätt honungen lite i taget under vispning.
  5. Spritsa eller klicka ut grädden på marängbotten och lägg hjortronen på toppen. Ringla eventuellt över lite flytande­ honung.