Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova med citron & ­passionsfrukt


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Baka en läcker pavlova med citron och passionsfrukt till påskmiddagen.

Ingredienser

4 portioner


Marängbottnar:


  • 4 äggvitor

  • 2 dl strösocker

  • 3/4 msk maizena

  • 3/4 tsk vitvinsvinäger

  • skalet av 1 citron


Fyllning:


  • 250 g mascarpone

  • 1 msk florsocker

  • 4 dl vispgrädde

  • 3/4 burk passionscurd

  • 2 askar blåbär

  • 5 stycken passionsfrukt, urgröpta


Till ­garnering:


  • hackade pistagenötter


Så här gör du

  1. Vispa vitorna med elvisp till mjukt skum. Tillsätt sockret lite i taget.

  2. Vispa tills du kan hålla bunken upp och ner. Sikta ner maizena och tillsätt­ vinäger och citronskal.

  3. Fördela smeten i fyra rundlar på ­bakplåtspapper.

  4. Grädda i 175 grader cirka 1 timme, ställ sedan ugnsluckan på glänt och låt bottnarna gå på eftervärme.

  5. Gör gärna bottnarna dagen före servering.

  6. Vispa mascarpone med florsocker, tillsätt grädden och vispa upp. Vänd ner passionscurden.

  7. Varva bottnarna med fyllningen, blåbär, passionsfrukt och hackade pistagenötter. Lägg mycket blåbär på det översta lagret och strö över hackade pistagenötter.