Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova med björnbär och pistasch

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Marängbottnar

  • 75 g brun farin
  • 1 msk majsena
  • 220 g strösocker
  • 4 äggvitor
  • 1 msk ättiksvinäger (6 %)
  • 5 dl vispgrädde
  • 250 g frysta björnbär, tinade
  • 1 pkt färska björnbär (går att ersätta med frysta)
  • 2 msk pistaschnötter, hackade

Så här gör du

  1. Börja med marängbottnarna och förbered två plåtar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 120 grader.
  2. Häll brunt farinsocker, majsena och strösocker i en matberedare och mixa till ett fint pulver.
  3. Vispa äggvitor till ett mjukt skum, fortsätt att vispa medan du tillsätter socker- och maizenablandningen. Vispa ner ättiksvinägern och fortsätt att vispa på hög hastighet till en fast maräng.
  4. Bred ut marängen till två rundlar på bakplåtspappren och baka i ugnen i 1 timma. Stäng sedan av ugnen och låt marängbottnarna stå kvar tills de svalnat.
  5. Vispa grädden fluffig.
  6. Lägg en botten på ett tårtfat, bred ut hälften av den vispade grädden på den och strö över de tinade björnbären. Lägg på den andra marängen, bred på grädden, garnera med de färska björnbären och toppa med hackade pistaschnötter.