Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova med björnbär & mango curd


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Maränger är söta till tusen, därför behåller jag mango curden lite syrlig och sötar endast litegrann. Du väljer själv om du tillsätter mer socker eller inte.


Ingredienser

6 portioner


Maräng:


  • 2 äggvitor

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 1 tsk majsena

  • 1 tsk pressad citron


Mango curd:


  • 1 mogen mango

  • 1/2 dl strösocker
  • 
4 äggulor

  • 2 msk pressad citron

  • 1 1/2 msk smör


Servering:


  • 3 dl vispgrädde

  • björnbär

  • florsocker


Så här gör du

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum som bildar toppar.

  2. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och fortsätt att vispa tills sockret har löst sig. Gnid lite marängsmet mellan fingrarna och känn om den känns slät. Vispa ner majsena och pressad citron.

  3. Spritsa ut 6 bottnar så att det bildas en grop i mitten, som små skålar. Baka i nedre delen av ugnen, 125 grader, i cirka 75 minuter tills de lossnar lätt från plåten.

  4. Skär mangon i små tärningar, mixa slätt. Sjud med socker, äggulor och pressad citron. Rör om hela tiden. När det tjocknar, dra bort från värmen och klicka i smöret. Rör om och låt stå i kylen tills blandningen är kall.

  5. Klicka i lite mango curd i marängskålen. Vispa grädden. Låt mango curden bli en trevlig överraskning och göm den med spritsad grädde. Garnera med björnbär och siktat florsocker.