Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paulinas Vegan Pasta Pesto (bönfettucine med ärtpesto)

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Den italienska pasta pesto ska idag moderniseras a la Paulina style och bli lite proteinrikare, billigare, helt vegansk, och fortfarande otroligt otroligt god!

Blogg 100kitchenstories.se
Instagram 100kitchenstories

Ingredienser

1 portion
  • Valfri mängd (1 portion) bönpasta
  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 pressad vitlök
  • ca 1 dl olivolja
  • 1 knippe basilika
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka upp bönpastan enligt anvisningar på paketet. När de är färdiga häller du av vattnet med durkslag, och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
  2. Tvätta av basilika och skär i småbitar och/eller gnugga ner i en matberedare med händerna. På detta viset så utsöndras smakerna och doften mer.
  3. Tillsätt resterande ingredienser. Mixa mixa mixa mixa. Tillsätt lite olivolja i taget. Mängden olivolja varierar beroende på vilken konsistens du vill ha på din pesto. Personligen tycker jag om när pesto är mer kompakt i jämförelse med pesto du köper på burk, och därför så använder jag inte lika mycket olja. Tillsätt därför lite olivolja i taget för att få din önskade konsistens!
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt därefter ca häften av peston till pastan i kastrullen och blanda om. Tillsätt möjligtvis lite olivolja om den känns torr. Servera i en tallrik, strö över lite flingsalt, några droppar olivolja och garnera med färsk basilika.