Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasulj – Bönsoppa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat
Pasulj – Bönsoppa
Prima Delikatesser i Hötorgshallen

Balkanfavorit! En mustig mättande bönsoppa med kallrökt revben, sidfäsk & kryddig korv. Enkel att tillaga och galet god!
Serveras rykande varm med nybakad bröd. Räcker till 10-12 portioner men går bra att dela upp och frysa in!

Ingredienser

10 portioner
  • 5 st finhackade gula lökar
  • 5 st finhackade morötter
  • 3 st finhackade palsternackor
  • 4 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kg kallrökt revben i tjocka bitar
  • 200 g kallrökt sidfläsk i tjocka skivor
  • 300 g slantade Sremska korvar
  • 1 ca 600g vita bönor eller borlottibönor
  • 6 st köttbuljongtärning

redning

  • 3 msk ungersk söt paprikapulver
  • 3 msk vetemjöl

Så här gör du

  1. Ta fram en stor gryta och varva alla ingredienser i lager på lager. Häll på kallt vatten så att allt täcks. Smula ner buljongtärningarna och koka upp. Dra ner värmen och låt allt sjuda i ca 3 timmar eller tills bönorna är mjuka och köttet lossnar från revbenen.
  2. Bryn lätt vetemjöl och paprikapulver i smält smör i en stekpanna. Ös med vätska från bönsoppan och rör ner redningen i soppan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Om du vill kan du skippa vetemjölet för ett glutenfritt alternativ!
  3. Servera med lite hackad pladpersilja och nybakat bröd.
Du kanske även gillar