Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasulj – Bönsoppa

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Balkanfavorit! En mustig mättande bönsoppa med kallrökt revben, sidfäsk & kryddig korv. Enkel att tillaga och galet god!
Serveras rykande varm med nybakad bröd. Räcker till 10-12 portioner men går bra att dela upp och frysa in!

Ingredienser

10 portioner
  • 5 st finhackade gula lökar
  • 5 st finhackade morötter
  • 3 st finhackade palsternackor
  • 4 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kg kallrökt revben i tjocka bitar
  • 200 g kallrökt sidfläsk i tjocka skivor
  • 300 g slantade Sremska korvar
  • 1 ca 600g vita bönor eller borlottibönor
  • 6 st köttbuljongtärning

redning

  • 3 msk ungersk söt paprikapulver
  • 3 msk vetemjöl

Så här gör du

  1. Ta fram en stor gryta och varva alla ingredienser i lager på lager. Häll på kallt vatten så att allt täcks. Smula ner buljongtärningarna och koka upp. Dra ner värmen och låt allt sjuda i ca 3 timmar eller tills bönorna är mjuka och köttet lossnar från revbenen.
  2. Bryn lätt vetemjöl och paprikapulver i smält smör i en stekpanna. Ös med vätska från bönsoppan och rör ner redningen i soppan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Om du vill kan du skippa vetemjölet för ett glutenfritt alternativ!
  3. Servera med lite hackad pladpersilja och nybakat bröd.