Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastej med 
äpple och 
champinjoner

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Med smörstekt äpple, en skvätt calvados och grädde blir den färdigköpta leverpastejen allt annat än tråkig. Pricken över i är tryffelstekta champinjoner.

Ingredienser

6 portioner
  • 
1 äpple

  • smör

  • 1 dl vispgrädde
  • 
200 g bredbar leverpastej
  • 
2 msk calvados

  • 100 g champinjoner

  • 2 msk tryffelolja
  • 
flingsalt
  • 
nymald peppar

Så här gör du

  1. 
Skölj och skär äpplet i små tärningar. Stek i smör någon minut och låt kallna. Vispa grädden.

  2. Blanda leverpastejen med grädde och calvados­. Vänd ner äppeltärningarna. Lägg upp pastejen i en skål.
  3. 
Vid servering: Skiva champinjonerna och stek i oljan. Krydda med salt och peppar. Låt kallna.

  4. Lägg champinjonerna på pastejen.