Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastasallad med körvelolja, smörstekta kantareller och rökt sik

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Smaksätt pastan med körvelolja och blanda med sallat, spenat, smörstekta sommarkantareller, tomater, skivad purjolök och skinn- och benfri rökt sik. Somrigt och gott! Körveln kan bytas ut mot vattenkrasse eller gräslök.

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g pasta fusilli

Körvelolja:

  • 2 msk färsk körvel
  • ½ dl rapsolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt, peppar

Till servering:

  • 250 g kantareller
  • 2 msk smör
  • salt, peppar
  • 50 g rucola
  • 50 g färsk spenat
  • 5 cm purjolök
  • 150 g tomater i olika färger
  • 2 rökta sikar

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag.
  2. Mixa samman körvel, olja, vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med körveloljan.
  3. Smörstek kantarellerna. Salta och peppra. Varva rucola, spenat, skivad purjolök, pasta, kantareller och delade tomater på tallrikarna. Lägg bitar av skinn- och benfri rökt sik ovanpå. Garnera med körvel.