Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastalåda

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Detta är varken en mac and cheese eller makaronilåda. Ni får kalla den för vad ni vill då denna är lite speciell med både kött och grönsaker. Du kan byta ut nästan vad som helst och det blir ändå gott. Val av ost är helt upp till din egen smak.

Ingredienser

1 portioner
  • 2 dl Pasta (tex gnocchi)
  • 5 cm fläskfilé
  • 1 dl Champinjoner
  • 1 dl Morötter hackade
  • 1/2 st Röd paprika hackad
  • 1/2 st Gul paprika hackad
  • 3 dl Mjölk
  • 1 st Ägg
  • 1 dl Ost riven
  • 1 msk Vetemjöl
  • 1/2 st Gul lök hackad

Så här gör du

  1. Börja med att koka pastan. Sila av den när den är klar.
  2. Under tiden steker du den finhackade löken tillsammans med svampen I fem minuter. Tillsätt lite mjölk och allt mjöl. Rör om och häll på resten av mjölken.
  3. Lägg nu i ägg, grönsaker, osten och pastan. Rör om o och lägg i en form och in i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Vill du ha en extra knaprig yta låter du den ligga i 10 minuter längre.