Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastadeg

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Pastadeg

Enkelt och gott.
Äger du ingen pastamaskin sluta läs nu och gå och köp en.
Det är så enkelt och tillfredsställande med en pastamaskin.

Ingredienser

1 portioner
  • 1,5 dl durumvete
  • 1 st ägg
  • ½ tsk salt

Så här gör du

  1. Blanda mjöl och ägg.
  2. Börja knåda. Degen kommer att kännas riktigt hård och jobbig ibörjan. Efter några minuter blir den varm och börjar långsamt bli mer formbar. Fortsätt tills den är slät och följer bra. Ett tips är att fukta händerna på slutet. Det är som att det där lilla extra tillför exakt det lilla extra som gör degen perfekt.
  3. Lägg i en plastpåse eller plastfolie i ca 30 minuter. Det går även att skippa det och börja göra pastaformen på en gång.
  4. Dela degen i två delar.
  5. Rulla en liten stång lika lång som pastamaskinens bredd. Börja med pastamaskinen bredaste tjocklek. Fortsätt två tjocklekar till. Vik ihop degen igen så att den blir jämnt fyrkantig. Gå tillbaka några steg i pastamaskinens tjocklek.
  6. Fortsätt tills minsta tjocklek.
  7. Lägg på en handduk för att torka lätt medans du gör den andra delen. ( Om du nu gör receptet i flera satser, täck över pastan så att den inte torkar.)
  8. Välj vilken pasta du vill ha och rulla igenom med pastamaskinen
  9. Hängtorka några minuter innan kokning.
Du kanske även gillar