Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med salsiccia- & ricottasås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Paolo Robertos smakrika pasta med italiensk korv.

Ingredienser

4 personer
  • 400 g rigatoni eller tortiglioni alt. annan kort pasta
  • 350 g italiensk salsiccia, helst färsk
  • 1 rödlök
  • 200 g ricotta
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 torkad peperoncino
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl färsk mejram eller oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • 2 dl färskriven pecorinoost

Så här gör du

  1. Hacka löken och dra av skinnet från salsiccian samt dela den i små bitar.
  2. Rör eller vispa ricottan till en jämn och slät smet.
  3. Hetta upp olivolja med peperoncinon i en rymlig kastrull och fräs salsicciabitarna i oljan utan att de tar färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön, rör om och häll sedan i vinet. Låt det ånga in. Ta upp peperoncinon (som kastas). Blanda i tomater, mejram, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen koka i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och kasta lagerbladet.
  4. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  5. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör försiktigt i ricotta och pecorino. Servera pastan rykande het med salsicciasåsen. Strö gärna, lite extra pecorino över portionerna.