Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med ramslökspesto

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Bjud på en enkel och lite vardagslyxig pastarätt. Perfekt som lunch eller middag. Om du vill kan du hoppa över det pocherade äggen, om inte är det bra att starta matlagningen med dem. Recept från Kungsörnen

Recept på pocherat ägg hittar du här

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fusilli av durumvete (eller annan pasta)
  • 4 ägg
  • 1 knippe sparris
  • lite rapsolja till stekning
  • salt och peppar

Pesto

  • 1 dl skållad mandel
  • 150 g ramslök eller 100 g rucola + 1 vitlökskyfta
  • 1 1/2 dl dl grovriven prästost
  • 1 dl rapsolja
  • ev extra vatten till peston

Så här gör du

  1. Pesto: Rosta mandeln gyllenbrun i en torr, het stekpanna.
  2. Mixa samman rostad mandel, ramslök (eller rucola och vitlöksklyfta), ost och olja till en slät pesto. För tunnare pesto, tillsätt mer vatten.
  3. Fräs sparris i rapsolja, salta och peppra.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Blanda den nykokta pastan med peston. Servera med sparris. Toppa med pocherat ägg.