Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med räkor & pesto


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Enklare och godare kan det nästan inte bli. Har du bråttom går det förstås utmärkt att använda färdig pesto i stället för att göra egen. Ett par, tre matskedar färdigköpt pesto brukar bli bra, men smaka dig gärna fram.


Ingredienser

4 portioner

  • 400 g pasta, gärna strozzapreti

  • 400 g skalade räkor (drygt 1 kg oskalade)

  • 2 dl matlagningsgrädde

  • Pesto:

  • 50 g basilika

  • 1/2 dl olivolja

  • 1 vitlöksklyfta, skalad, krossad
  • 
20 g pinjenötter

  • 6 msk nyriven parmesanost

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Pesto: Rosta pinjenötterna snabbt i torr het panna, se upp så de inte bränner. Lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna till peston och kör till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet tills en minut återstår. Slå av pastan i durkslag.

  3. Ställ kastrullen på plattan. Slå i grädde och koka upp. Vänd ner pastan och låt den koka ihop med grädden i en minut. Sänk värmen, rör ner peston och räkorna.

  4. Värm pastan under omrörning, cirka 1 minut. Räkorna ska inte koka. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera direkt.