Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med ärtpesto & bönor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Med frysta ärter och en mixerstav gör du enkelt en nyttig och matig pesto som passar utmärkt att blanda med pasta och goda borlottibönor.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pennepasta
  • 1 burk borlottibönor, 400 g
  • cirka 150 g getost
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • olivolja
  • nymald peppar
  • myntablad

Ärtpesto

  • 250 g frysta ärter
  • 3-4 msk av ärternas kokvatten
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 msk färsk hackad mynta
  • 3/4 dl olivolja
  • flingsalt & nymald peppar

Så här gör du

  1. Peston: Koka ärterna någon minut i lättsaltat vatten. Låt rinna av, men spar lite av kokvattnet.
  2. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Pastan: Koka pastan enligt förpackningen. Låt rinna och varmhåll. Skölj bönorna. Vänd ner bönor och pesto i pastan.
  4. Toppa med smulad getost, pinjenötter, lite olivolja och nymald peppar. Strö på några myntablad.