Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta i tomatsås med aubergine, oliver och basilika

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g spaghetti
  • 350 g aubergine
  • 1 st röd chili
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ dl rödvin
  • 150 g kalamataoliver
  • 1 basilika
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
  2. Finhacka chili och vitlök. Fräs det med lite olja i en stekpanna ett par minuter
  3. Tärna auberginen och stek den med chilin och vitlöken tills den fått fin gyllenbrun färg
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och rödvin
  5. Grovhacka basilikan och lägg ner hälften av den i tomatsåsen tillsammans med oliverna
  6. Låt tomatsåsen puttra på svag värme 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar
  7. Blanda tomatsåsen med den färdigkokta pastan. Strö över resten av basilikan