Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta frutti di mare

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Pasta frutti di mare
Foto: Lina Eriksson

Du kan koka musslorna, göra såsen och koka pastan i god tid och bara värma allt i såsen. Servera gärna med baguette till. Beräkna 1–3 nystan tagliatelle per portion, beroende om du serverar pasta som förrätt eller huvudrätt och hur hungriga ni är.

Ingredienser

6 personer
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 1 krm salt
  • 1 påse blåmusslor

Sås:

  • 1 stor gul lök
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 3 sardeller
  • 3 msk olivolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater
  • salt, peppar
  • 6 port tagliatelle
  • ½ dl hackad persilja
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g skalade kräftstjärtar
  • 4–6 kokta kräftor

Till garnering:

  • 2 msk hackad persilja
  • 1–2 msk olivolja
  • ca 2 krm chiliflingor

Så här gör du

  1. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem. Koka upp vin och salt i en stor kastrull. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock 5 minuter. Sjud ytterligare cirka 10 minuter. Häll av spadet i en bunke och spara till såsen. Ta ut musslor ur skalen, men spara 8–10 musslor i sitt skal.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med sardellerna i oljan i en stor gryta cirka 3 minuter. Tillsätt smulad buljongtärning, tomatpuré och chiliflakes, fräs cirka ½ minut. Blanda i de krossade tomaterna och musselspadet. Koka såsen cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men minska koktiden med 2 minuter. Blanda ner pastan i såsen och koka cirka 3 minuter. Vänd ner persilja, musslor och musslor i skal, räkor, kräftstjärtar och hela kräftor och låt allt bli genomvarmt.
  4. Garnera med hackad persilja. Ringla över olivolja. Toppa med chiliflingor.
Du kanske även gillar